#1 Pannacotta

Jag halverade receptet eftersom jag bara skulle prova & då räckte det till de fyra glasen ovanför. Men jag skriver i det fullständiga receptet.
-
Ingredienser:
6dl vispgrädde
1tsk vaniljsocker
½dl strösocker
6stk gelatinblad
-
Ta en djup tallrik och fyll med kallt vatten, lägg i gelatinbladen och se till att alla är under vatten.
Häll i vaniljsockret i en kastrull och häll på vispgrädde, rör om så det inte är några klumpar. Häll i strösockret och rör om igen. Sätt spisen på ganska hög värme och låt det koka upp. Rör om och låt puttra i 1-2 minuter.
Ta bort kastrullen från plattan och lägg i gelatinbladen (som ska vara mjuka nu). Det är viktigt att ta bort kastrullen från plattan, eftersom det inte får koka när man har i gelatinbladen för då skär det sig.
Rör om så att gelatinbladen löser sig.
Häll upp i portionsglas och ställ in i kylen minst 2 timmar.
Ta ut vid servering och ha (eventuellt) på garneringen.
Jag hade på tinade jordgubbar, choklad"figurer" och silat florsocker.
Till chokladfigurerna smälte jag blockchoklad och hällde i pepparkaksformar och lät det stelna på balkongen, funkar lika bra med frys t.ex.